Produkter och Presentkort

Presentkort

Ett presentkort är alltid en mycket uppskattad present.

 

 

Sviktsula

Sviktsula är bra för dig som står och går mycket på hårda underlag eller går i platta skor.

Sviktsulan är en 3 mm tjock sula som ger extra svikt åt fötter och ben och kan förebygga problem med förhårdnader och liktornar.

 

 

 

Markoma strumpor

 

Ullstrumpor från Markoma kan tvättas i 40 graders maskintvätt. Däremot behöver inte ullmaterial tvättas lika ofta som andra material eftersom ullen inte så lätt tar upp smuts i fibern. Det brukar räcka med att vädra strumporna och tvätta någon gång då och då. Detta är också bra ur miljösynpunkt.

Kashmirullen räknas som en av de finaste ullsorterna. Ullen är lätt och väldigt mjuk. Ullfibern är krusig varför materialet har en mycket bra värmeisolerande egenskap även i tunna material. Denna ullsort är helt klifri och underbart mjuk mot huden.

Merinoullen är mjuk och helt klifri även om man blir varm. Materialet är antiseptiskt, vilket innebär att det är ett material som inte lätt tar upp smuts och reducerar därför dålig lukt. Detta material kan man använda året runt eftersom det jämnar ut kroppstemperaturen och leder bort överskottsvärme från huden.

Bomull är ett naturmaterial, en träfiber som är vårt vanligaste basmaterial i strumpor. Bomull är ett material som har en god slitstyrka. Materialet har låg förmåga att isolera värme. Detta gör att bomullsmaterial känns svalt i värme. Bomull är ett tvättåligt material med låg elasticitet, vilket innebär att det inte tappar formen så lätt. Våra strumpor som är tillverkade i bomull klarar 60 graders maskintvätt

Bambu är ett mjukt material som reglerar och jämnar ut temperaturen. Det känns varmt mot huden under kalla vinterdagar och svalt under varma sommardagar. Materialet är antibakteriellt vilket innebär att det inte tar upp smuts. Dessutom luktar det inte. Detta gör att materialet är bra för att läka sår och hudsprickor på fötter och ben.
Bambu växer naturligt och odlas utan besprutning

Stödstrumpa (18-22 mmHG)
Förebygger och hjälper vid åderbråck och svullna ben Minskar risken för blodpropp i samband med flygning - Motverkar värk och ger en bättre cirkulation.. 70% bomull, 28% polyamid, 2 % elastan, Tvätt 60°.
mmHG = millimeter kvicksilver, själva trycket ( hårdheten på stödstrumpan)
Ju högre mmHG ju högre tryck har stödstrumpan.